Υλικά

  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 2 κ. σ. ζάχαρη άχνη
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 30 σαβαγιάρ
  • 250 ml κρύο εσπρέσο (σε υγρή μορφή)
  • 4 κ. σ. σκόνη κακάο

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε το τυρί μασκαρπόνε σε ένα μπολ μαζί με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
  2. Χτυπήστε με μίξερ χειρός μέχρι να γίνει αφράτο και απαλό.
  3. Προσθέστε την κρέμα, χτυπήστε ξανά και σταματήστε όταν το μείγμα σας γίνει αέρινο.
  4. Βυθίστε τα σαβαγιάρ στον εσπρέσο, ένα τη φορά, και τοποθετήστε σε ένα γυάλινο πιρέξ το ένα δίπλα στο άλλο.
  5. Καλύψτε με τη μισή κρέμα μασκαρπόνε και απλώστε ομοιόμορφα.
  6. Γαρνίρετε με σκόνη κακάο, στρώστε τη δεύτερη στρώση από τα σαβαγιάρ και καλύψτε με την υπόλοιπη κρέμα μασκαρπόνε.
  7. Τοποθετήστε στο ψυγείο για 3 ώρες πριν το σερβίρισμα.
  8. Γαρνίρετε με σκόνη κακάο πριν το σερβίρετε.