Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού βαλσάμικο ξύδι
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 12 φέτες ψωμιού γαλλικής μπαγκέτας
  • 2 μεσαία ροδάκινα, κομμένα στη μέση
  • 1/4 φλ. τσαγιού κατσικίσιο τυρί, μαλακό
  • 1/4 φλ. τσαγιού φύλλα βασιλικού, σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα, βράστε το ξύδι, μαγειρέψτε 10-15 λεπτά ή έως ότου το υγρό μειωθεί σε 3 κουταλιές της σούπας και αφαιρέστε από τη φωτιά.
  2. Αλείψτε με λάδι και τις δύο πλευρές της κάθε φέτας ψωμιού και ψήστε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν.
  3. Ψήστε τα ροδάκινα περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά. Αφήστε στην άκρη να κρυώσουν.
  4. Απλώστε το κατσικίσιο τυρί στο ψωμί, κόψτε τα νεκταρίνια σε φέτες και τοποθετήστε πάνω από το τυρί.
  5. Περιχύστε με τη σος βαλσάμικου, πασπαλίστε με το βασιλικό και απολαύστε.