Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού λευκό μακρύκοκο ρύζι
  • 2 αποξηραμένα ή φρέσκα φύλλα δάφνης
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • 2 κ. σ. χυμό λάιμ
  • 1 κ. γλ. χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μια μεσαία κατσαρόλα τοποθετήστε το ρύζι, τη δάφνη και το νερό και βράστε σε υψηλή θερμοκρασία.
Βήμα 2
Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, χαμηλώστε τη θερμοκρασία, καλύψτε με το καπάκι και αφήστε να σιγοβράσει για 18 λεπτά.
Βήμα 3
Αφαιρέστε το καπάκι, ανακατέψτε το ρύζι με ένα πιρούνι και σκεπάστε. Αφήστε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Βήμα 4
Αφαιρέστε τα φύλλα δάφνης και, στη συνέχεια, προσθέστε το χυμό λάιμ, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και τον κόλιανδρο.
Βήμα 5
Ανακατέψτε για να συνδυαστούν όλα τα υλικά και απολαύστε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.