Πολλά είναι τα μυστικά της ψησταριάς και άλλα τόσα τα κοινά λάθη που κάνουμε και καταλήγουμε σε αποτελέσματα που δεν δικαιώνουν πάντοτε τον κόπο και το μεράκι μας.

Ένα από αυτά μάς αποκαλύπτει ο μέγας μύστης της θράκας, Scott Roberts, και έχει να κάνει με τον τρόπο που ανάβουμε τα κάρβουνα ή τις καρβουνομπρικέτες.

Αν χρησιμοποιούμε λοιπόν οινόπνευμα ή υγρό αναπτήρα για να πυρώσουν τα κάρβουνα, τότε οι φλόγες πρέπει να σβήσουν εντελώς πριν ρίξουμε τα κρέατα στη φωτιά.

Αν υπάρχει ακόμα φωτιά που καίει, τότε τα υπολείμματα του οινοπνεύματος ή του υγρού αναπτήρα θα περάσουν στο κρέας, επιδρώντας αρνητικά στη γεύση του. «Πιστέψτε με, το ξέρω αυτό από την εμπειρία μου», λέει ο Roberts.

Ο έμπειρος ψήστης προτείνει να ανάβουμε τα κάρβουνα με τον τρόπο που μας βολεύει και να τα αφήνουμε να κάψουν για 30 λεπτά πριν αρχίσουμε το ψήσιμο.

Στο μισάωρο, ισχυρίζεται, τα κάρβουνα θα έχουν αποκτήσει το γκριζωπό χρώμα της στάχτης, αφήνοντας από κάτω λίγη πορτοκαλί λάμψη…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.