Υλικά

  • 400 γρ. πένες
  • 200 γρ. τόνο σε ελαιόλαδο
  • 190 γρ. πέστο βασιλικού
  • 100 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

Εκτέλεση

  1. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Τοποθετήστε τον τόνο με το ελαιόλαδό του σε ένα μπολ και ανακατέψτε με τη σάλτσα πέστο.
  3. Προσθέστε το ένα τρίτο του τυριού και τα ντοματίνια και ανακατέψτε.
  4. Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, σουρώστε και ανακατέψτε με τη σάλτσα.
  5. Ρίξτε το μείγμα σε ένα ταψί, γαρνίρετε με το υπόλοιπο τυρί και τοποθετήστε στο γκριλ για 3- 4 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.