Υλικά

  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κλαδάκι θυμάρι
  • Τα εντόσθια της γαλοπούλας
  • 4 μπαλίτσες μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 25 γρ. αλεύρι
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τα εντόσθια σε μια κατσαρόλα και καλύψτε με δύο ποτήρια νερού.
  2. Προσθέστε τη δάφνη, το θυμάρι, το πιπέρι και το κρεμμύδι και αφήστε να πάρουν μια βράση.
  3. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για επιπλέον 45 λεπτά.
  4. Στραγγίστε το απόθεμα και αφήστε στην άκρη 750 ml από το ζωμό.
  5. Αφού έχετε μαγειρέψει τη γαλοπούλα μεταγγίστε τα υγρά της σε ένα τηγάνι και προσθέστε το αλεύρι.
  6. Ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αποκτήσει η σάλτσα χρυφοκαφέ χρώμα και απαλή υφή.
  7. Αφαιρέστε από το τηγάνι και προσθέστε το μείγμα στο ζεστό ζωμό. Ξύστε τη βάση του τηγανιού με μια σπάτουλα για να πάρετε όλο το κρεμώδες μείγμα.
  8. Επιστρέψετε στη φωτιά και βράστε για 3- 4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η σάλτσα να πήξει.