Υλικά

  • 2 κιλά πατάτες κομμένες στα τέσσερα
  • 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
  • 1/4 φλ. τσαγιού ξηρό λευκό κρασί
  • 2 κ. γλ. αποξηραμένο δενδρολίβανο θρυμματισμένο
  • 1 κ. γλ. σκόνη σκόρδου
  • Ξύλινα καλαμάκια

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα μπολ με νερό στο φούρνο μικροκυμάτων για 15 λεπτά.
  2. Σουρώστε και αφήστε για λίγο να κρυώσουν.
  3. Σε ένα άλλο μπολ τοποθετήστε τη μαγιονέζα, το κρασί, το δενδρολίβανο και το σκόρδο.
  4. Προσθέστε τις πατάτες και ανακατέψτε καλά.
  5. Τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
  6. Προθερμάνετε μια σχάρα και λαδώστε ελαφρώς.
  7. Τοποθετήστε τις πατάτες στα ξύλινα καλαμάκια και ψήστε στη σχάρα για 6- 8 λεπτά αλείφοντας περιστασιακά με τη μαρινάδα της μαγιονέζας.