Υλικά

  • 1/3 φλ. τσαγιού σόγια σος
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/3 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1/4 φλ. τσαγιού σάλτσα Worcestershire
  • 1 1/2 κ. σ. σκόρδο σε σκόνη
  • 3 κ. σ. αποξηραμένο βασιλικό
  • 1 1/2 κ. σ. αποξηραμένο μαϊντανό
  • 1 κ. γλ. λευκό πιπέρι
  • 1/4 κ. γλ. σάλτσα καυτερής πιπεριάς (προαιρετικά)
  • 1 κ. γλ. ψιλοκομμένο σκόρδο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπλέντερ τοποθετήστε τη σόγια σος, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, την σάλτσα Worcestershire, την σκόνη σκόρδου, το βασιλικό, το μαϊντανό και το πιπέρι.
  2. Προαιρετικά προσθέστε την σάλτσα καυτερής πιπεριάς και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
  3. Χτυπήστε σε δυνατή ταχύτητα για μισό λεπτό, μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.
  4. Περιχύστε τη μαρινάδα στο κρέας και τοποθετήστε στο ψυγείο.
  5. Αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες πριν το μαγείρεμα.