Υλικά

  • 1/3 φλ. τσαγιού σόγια σος
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/3 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1/4 φλ. τσαγιού σάλτσα Worcestershire
  • 1 1/2 κ. σ. σκόρδο σε σκόνη
  • 3 κ. σ. αποξηραμένο βασιλικό
  • 1 1/2 κ. σ. αποξηραμένο μαϊντανό
  • 1 κ. γλ. λευκό πιπέρι
  • 1/4 κ. γλ. σάλτσα καυτερής πιπεριάς (προαιρετικά)
  • 1 κ. γλ. ψιλοκομμένο σκόρδο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μπλέντερ τοποθετήστε τη σόγια σος, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, την σάλτσα Worcestershire, την σκόνη σκόρδου, το βασιλικό, το μαϊντανό και το πιπέρι.
Βήμα 2
Προαιρετικά προσθέστε την σάλτσα καυτερής πιπεριάς και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
Βήμα 3
Χτυπήστε σε δυνατή ταχύτητα για μισό λεπτό, μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.
Βήμα 4
Περιχύστε τη μαρινάδα στο κρέας και τοποθετήστε στο ψυγείο.
Βήμα 5
Αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες πριν το μαγείρεμα.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.