Υλικά

  • 300 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 κρόκους αυγού
  • χυμό από 2 πορτοκάλια
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. γάλα
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας,
  • 800 γρ. αλεύρι
  • 1 κρόκος αυγού αραιωμένο σε λίγο νερό για το άλειμμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα.
Βήμα 2
Στον κάδο του μίξερ βάζετε το βούτυρο σε κομμάτια, τη ζάχαρη και χτυπάτε με το φτερό για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Βήμα 3
Προσθέτετε τους κρόκους έναν έναν και συνεχίζετε το χτύπημα.
Βήμα 4
Περιμένετε να ενσωματωθεί ο ένας κρόκος μέχρι να ρίξετε τον επόμενο.
Βήμα 5
Αναμειγνύετε τον χυμό πορτοκάλι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνετε μέσα στο μίξερ.
Βήμα 6
Τέλος προσθέτετε το γάλα, το κονιάκ, το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάμε για 3 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Βήμα 7
Αφαιρείτε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτετε το αλεύρι.
Βήμα 8
Ανακατεύετε με μια μαρίζ και όταν δείτε ότι αρχίζει να σας δυσκολεύει πλάθετε με τα χέρια μέχρι η ζύμη να είναι αφράτη και εύπλαστη.
Βήμα 9
Τοποθετείτε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και την αφήνετε για 5 λεπτά να ξεκουραστεί.
Βήμα 10
Στη συνέχεια πλάθετε κουλουράκια σε διάφορα σχέδια και τα τοποθετείτε σε ταψάκια 30×40 εκ. στρωμένα με λαδόκολλα.
Βήμα 11
Αλείφετε τα κουλούρια με τον κρόκο αραιωμένο με νερό. Ψήνετε για 18-20 λεπτά.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.