Υλικά

  • 1/4 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου
  • 2 κ. σούπας σος σόγιας
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι αρωματισμένο με σκόρδο
  • 1/8 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κιλό σολομό

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το σιρόπι σφενδάμου με τη σόγια σος, το σκόρδο, το αλάτι με άρωμα σκόρδου και το πιπέρι.
  2. Τοποθετήστε το σολομό σε ένα ταψί και περιχύστε με το μείγμα που έχετε ετοιμάσει.
  3. Καλύψτε το και αφήστε να μαριναριστεί στο ψυγείο για μισή ώρα, αλλάζοντας πλευρά μία φορά.
  4. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  5. Τοποθετήστε το ταψί και ψήστε το σολομό για 20 λεπτά.