Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια αλάτι
  • 1 κουταλάκι πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κονσέρβα τόνο
  • 1 συσκευασία ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
  • λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο
  • λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό
  • λίγο κόκκινο κρασί

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε με το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά.
  2. Ανοίγετε την κονσέρβα με τον τόνο και τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τα ρίχνετε και αυτά στο λάδι.
  3. Αν θέλετε, μπορείτε να λιώσετε το ψάρι με το πιρούνι.
  4. Προσθέτετε το κουταλάκι ντοματοπελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, τον δυόσμο και τον βασιλικό.
  5. Ρίχνετε 1 φλυτζάνι νερό, και ανακατεύετε καλά μέχρι να αρχίσει να βράζει. Σε αυτό το σημείο, ρίχνετε την κουταλιά της ζάχαρης και σκεπάζετε.
  6. Αφήνετε να βράσει για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  7. Μόλις η σάλτσα δέσει, την κατεβάζετε από τη φωτιά ενώ σβήνετε αν θέλετε με λίγο κόκκινο κρασί.
  8. Παράλληλα με την ετοιμασία της σάλτσας, βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνετε και σοτάρετε με λίγο βούτυρο.