Υλικά

  • 3 φλ. τσαγιού αποφλοιωμένες πατάτες
  • 4 φέτες μπέικον
  • 1 μικρό κρεμμύδι (κομμένο σε κύβους)
  • 1/4 φλ. τσαγιού λευκό ξύδι
  • 2 κ.σ. νερό
  • 3 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Βήμα 1
Τοποθετείστε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό, ώστε να καλυφθούν. Βράστε για περίπου 10 λεπτά. Στραγγίστε τις πατάτες και αφήστε τες να κρυώσουν.
Βήμα 2
Τσιγαρίστε τις φέτες μπέικον μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές και από τις δύο πλευρές.
Βήμα 3
Βγάλτε από το μαγειρικό σκεύος το μπέικον και προσθέστε το κρεμμύδι, μαγειρεύοντάς το στο λίπος που έχει βγάλει το μπέικον μέχρι να ροδίσει.
Βήμα 4
Προσθέστε το ξύδι, το νερό, την ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε το μείγμα να πάρει μία βράση.
Βήμα 5
Στη συνέχεια προσθέστε στο μείγμα τις πατάτες και το μαϊντανό και ανακατέψτε. Κατεβάστε από τη φωτιά.
Βήμα 6
Σερβίρετε σε ένα πιάτο, γαρνίρετε με το τραγανό ψιλοκομμένο μπέικον, ανακατέψτε και απολαύστε με παγωμένη μπίρα.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.