Υλικά

  • 300 γρ. ταχίνι
  • 50 γρ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 400 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 400 γρ. αλεύρι
  • 30 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. κράνμπερι
  • 50 γρ. σταφίδες
  • Χυμό από 4 πορτοκάλια
  • Ξύσμα από 4 πορτοκάλια
  • Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε ένα σκεύος ανακατεύετε το ταχίνι, με την άχνη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού.
Βήμα 3
Εν συνεχεία προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές παχύρευστο μείγμα.
Βήμα 4
Ρίχνετε τα κράνμπερι, τα καρύδια και τις σταφίδες, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι και ανακατεύετε.
Βήμα 5
Σε μία φόρμα για κέικ στρώνετε μία λαδόκολλα και ρίχνετε το μείγμα του κέικ.
Βήμα 6
Ψήνετε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς, χαμηλώνετε την φωτιά στους 170 βαθμούς και ψήνετε για επιπλέον 30 λεπτά.
Βήμα 7
Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.