Υλικά

  • 3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 450 γρ. ρύζι Jasmine πλυμένο και στραγγισμένο
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 κ. γ. κάρι
  • 2 κ. γ. αλάτι
  • 100 ml. ζωμό κότας
  • φρέσκο κόλιανδρο

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε αρχικά σε μια κατσαρόλα το λάδι. Προσθέτετε το σκόρδο και μαγειρεύετε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πάρει καφέ χρώμα.
  2. Προσθέτετε το κοτόπουλο, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και τα ψήνετε μέχρι να πάρουν καφέ χρώμα από όλες τις πλευρές.
  3. Κατόπιν, προσθέτετε το κάρι και ανακατεύετε καλά να καλυφθεί όλο το κοτόπουλο.
  4. Προσθέτετε το ρύζι και αλάτι και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε στο ρύζι το ζωμό κρέατος, ανακατεύετε και σκεπάζετε την κατσαρόλα.
  5. Μόλις βράσει, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθεί το ρύζι.
  6. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνετε για 10 λεπτά σκεπασμένη.
  7. Βάζετε το ρύζι σε μια πιατέλα. Πασπαλίζετε με κόλιανδρο και σερβίρετε.