Υλικά

  • 3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 450 γρ. ρύζι Jasmine πλυμένο και στραγγισμένο
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 κ. γ. κάρι
  • 2 κ. γ. αλάτι
  • 100 ml. ζωμό κότας
  • φρέσκο κόλιανδρο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεσταίνετε αρχικά σε μια κατσαρόλα το λάδι. Προσθέτετε το σκόρδο και μαγειρεύετε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πάρει καφέ χρώμα.
Βήμα 2
Προσθέτετε το κοτόπουλο, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και τα ψήνετε μέχρι να πάρουν καφέ χρώμα από όλες τις πλευρές.
Βήμα 3
Κατόπιν, προσθέτετε το κάρι και ανακατεύετε καλά να καλυφθεί όλο το κοτόπουλο.
Βήμα 4
Προσθέτετε το ρύζι και αλάτι και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε στο ρύζι το ζωμό κρέατος, ανακατεύετε και σκεπάζετε την κατσαρόλα.
Βήμα 5
Μόλις βράσει, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθεί το ρύζι.
Βήμα 6
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνετε για 10 λεπτά σκεπασμένη.
Βήμα 7
Βάζετε το ρύζι σε μια πιατέλα. Πασπαλίζετε με κόλιανδρο και σερβίρετε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.