Υλικά

  • 800 γραμμάρια αγκινάρες
  • 1½ κιλό κατσικάκι, κομμένο σε μερίδες
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ¼ φλιτζανιού κούπας ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι ή κορν φλάουρ
  • ½ φλιτζανιού κούπας άνηθος ψιλοκομμένος
  • λίγο αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Πλένετε καλά το κρέας μέσα και έξω και το στεγνώνετε καλά με χαρτί κουζίνας. Εν συνεχεία το αλατοπιπερώνετε καλά και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια.
Βήμα 2
Στη συνέχεια ζεσταίνετε το λάδι και ροδίζετε το κρέας μαζί με τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο αφού ροδίσουν ρίχνετε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και σιγοβράζετε για 60 λεπτά.
Βήμα 3
Κατόπιν προσθέτετε τις αγκινάρες κι άλλο 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και σιγοβράζετε για 50 λεπτά.
Βήμα 4
Στύβετε τα λεμόνια για να πάρετε το χυμό τους. Στραγγίζετε το ζουμί του φαγητού.
Βήμα 5
Φτιάχνετε το αυγολέμονο ως εξής: Δένετε το ζουμί του φαγητού με το αλεύρι ή το κορν φλάουρ σε μια μικρή κατσαρόλα.
Βήμα 6
Έπειτα χτυπάτε σε μπολ τα αυγά με το χυμό του λεμονιού και αλατοπίπερο.
Βήμα 7
Προσθέτετε λίγο από το δεμένο ζουμί σιγά σιγά στο μπολ με τα αυγά και το λεμόνι και αδειάζετε το νέο μείγμα στη μικρή κατσαρόλα.
Βήμα 8
Ανακατεύετε το αυγολέμονο μέχρι να δέσει.
Βήμα 9
Περιχύνετε με το αυγολέμονο το φαγητό, κουνάτε την κατσαρόλα για να πάει η σάλτσα παντού και σερβίρετε αμέσως.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.