Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1 αυγό
- 1/2 φλ. τσαγιού αμύγδαλα, χοντροκομμένα
- 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 3 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέστε το αυγό και ανακατέψτε.
- Ανακατέψτε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και προσθέστε το σταδιακά στο μείγμα.
- Στη συνέχεια, προσθέστε τα αμύγδαλα και ανακατέψτε.
- Πλάστε τους κουραμπιέδες σε μικρές μπαλίτσες και τοποθετήστε τους σε ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήστε στους 180 βαθμούς για 15- 20 λεπτά.
- Αφήστε τους να κρυώσουν και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.