Υλικά

  • 4 φλ. τσαγιού μπουκετάκια μπρόκολου
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού ασπράδια αυγών
  • 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένο τσένταρ
  • 1/4 φλ. τσαγιού πεκορίνο τριμμένο ή παρμεζάνα
  • 1 κ. γλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρέσκο πιπέρι
  • Σπρέι ελαιολάδου

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Αχνίστε το μπρόκολο με λίγο νερό για περίπου 3 έως 5 λεπτά.
  3. Όταν μαγειρευτεί το μπρόκολο, θρυμματίστε το σε μικρότερα κομμάτια και προσθέστε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
  4. Ψεκάστε γενναιόδωρα με λάδι μια αντικολλητική φόρμα για μάφιν κανονικού μεγέθους και βάλτε το μείγμα μπρόκολου ομοιόμορφα σε 9 φόρμες.
  5. Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπήστε τα ασπράδια, τα αυγά, το τριμμένο τυρί, αλάτι και πιπέρι.
  6. Ρίξτε το μείγμα στις λαδωμένες φόρμες πάνω από το μπρόκολο μέχρι να γεμίσει λίγο περισσότερο από τα 3/4.
  7. Γαρνίρετε με τριμμένο τσένταρ και ψήστε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.
  8. Τυλίξτε τυχόν περισσεύματα σε πλαστική μεμβράνη και αποθηκεύστε τα στο ψυγείο για να τα απολαύσετε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.