Υλικά
- 4 φλ. τσαγιού μπουκετάκια μπρόκολου
- 4 μεγάλα αυγά
- 1 φλ. τσαγιού ασπράδια αυγών
- 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένο τσένταρ
- 1/4 φλ. τσαγιού πεκορίνο τριμμένο ή παρμεζάνα
- 1 κ. γλ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και φρέσκο πιπέρι
- Σπρέι ελαιολάδου
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Αχνίστε το μπρόκολο με λίγο νερό για περίπου 3 έως 5 λεπτά.
- Όταν μαγειρευτεί το μπρόκολο, θρυμματίστε το σε μικρότερα κομμάτια και προσθέστε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
- Ψεκάστε γενναιόδωρα με λάδι μια αντικολλητική φόρμα για μάφιν κανονικού μεγέθους και βάλτε το μείγμα μπρόκολου ομοιόμορφα σε 9 φόρμες.
- Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπήστε τα ασπράδια, τα αυγά, το τριμμένο τυρί, αλάτι και πιπέρι.
- Ρίξτε το μείγμα στις λαδωμένες φόρμες πάνω από το μπρόκολο μέχρι να γεμίσει λίγο περισσότερο από τα 3/4.
- Γαρνίρετε με τριμμένο τσένταρ και ψήστε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.
- Τυλίξτε τυχόν περισσεύματα σε πλαστική μεμβράνη και αποθηκεύστε τα στο ψυγείο για να τα απολαύσετε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.