Υλικά
- 1 κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα, κομμένο σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς
- 2 μεγάλα αυγά
- 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
- 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 1/2 φλ. τσαγιού δημητριακά κορν φλέικς, ελαφρώς θρυμματισμένα
- 1/2 κ. γλ. αλάτι και πιπέρι
- 1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
- 1/4 κ. γλ. πάπρικα
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα μπολ ή μια σακούλα με φερμουάρ και προσθέστε το αλεύρι, ανακατεύοντας ή ανακινώντας για να καλυφθεί πλήρως. Αφήστε το στην άκρη.
- Προσθέστε τα αυγά, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου και την πάπρικα σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα να ενωθούν. Βάλτε στην άκρη.
- Σε ένα ρηχό πιάτο τοποθετήστε τα θρυμματισμένα κορνφλέικς.
- Βουτήξτε κάθε κομμάτι κοτόπουλου με αλεύρι στο μείγμα αυγών και στη συνέχεια στα κορνφλέικς, πιέζοντας απαλά το μείγμα των κορνφλέικς μέσα στο κοτόπουλο.
- Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήστε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
- Αναποδογυρίστε το κοτόπουλο και ψήστε για άλλα 7- 8 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά εσωτερικά.
- Σερβίρετε το ποπ κορν κοτόπουλου ζεστό με σάλτσα BBQ, μουστάρδα με μέλι ή άλλη σάλτσα της επιλογής σας.