Υλικά
- 1 1/2 φλ. τσαγιού κριθαράκι
- 1 κ. σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
- 1 κ. σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1/2 κ. γλ. ρίγανη
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 2 αγγούρια, ψιλοκομμένα
- 2 φλ. τσαγιού ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 φλ. τσαγιού μαγειρεμένα ρεβίθια, σουρωμένα
- 120 γρ. φέτα, κομμένη σε κύβους
- 1/3 φλ. τσαγιού κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- 1/2 φλ. τσαγιού ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσια
- 1 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα βασιλικού ή/και δυόσμου
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε βρασμό και βράστε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ή μέχρι να γίνουν λίγο al dente. Σουρώστε το κριθαράκι και ανακατέψτε το με λίγο ελαιόλαδο, ώστε να μην κολλήσει μεταξύ του. Απλώστε σε ένα ταψί για να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ελαιόλαδο με το ξύδι, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και το θαλασσινό αλάτι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το μαγειρεμένο κριθαράκι, τα αγγούρια, τις ντομάτες, τα ρεβίθια, τη φέτα, το κόκκινο κρεμμύδι και τις ελιές.
- Περιχύστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ, προσθέστε τα μισά μυρωδικά και το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
- Γαρνίρετε με τα υπόλοιπα μυρωδικά και σερβίρετε.