Υλικά
- 1 μπούτι αρνιού χωρίς κόκαλα
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 3 κ. σ. μουστάρδα
- 1 κ. σ. φρέσκο δενδρολίβανο
- 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες χωρίς ξύσμα
- 3 κ. σ. λάδι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Ανακατέψτε τη μουστάρδα, το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το ξύσμα λεμονιού και το λάδι σε ένα μπολ.
- Απλώστε το μείγμα με ένα κουτάλι πάνω στο δέρμα του αρνιού και αλατοπιπερώστε.
- Τοποθετήστε τις φέτες λεμονιού στο ταψί και από πάνω το αρνί.
- Αφήστε το να καθίσει για τουλάχιστον 20 λεπτά πριν το ψήσετε.
- Ψήστε για περίπου 1 1/2 ώρα στο φούρνο στους 200 βαθμούς , ανάλογα με το βάρος.
- Μόλις το βγάλετε από το φούρνο καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και αφήστε το να ξεκουραστεί για 15- 20 λεπτά πριν το κόψετε.