Υλικά
- 600 γρ. μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κομμάτια
- 300 γρ. μελιτζάνες, ψιλοκομμένες
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1/2 κ. γλ. τριμμένο τζίντζερ
- 1/2 κ. γλ. κανέλα τριμμένη
- 1 κ. γλ. τριμμένος κουρκουμάς
- 1 κ. γλ. αλεσμένη πάπρικα
- 1 κ. γλ. αλεσμένο κύμινο
- 800 γρ. ντομάτες, χοντροκομμένες
- 1 πιπεριά τσίλι (προαιρετικά), κομμένη στη μέση κατά μήκος
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το μοσχαρίσιο κρέας. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 6 έως 8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε το σκόρδο, το τζίντζερ, την κανέλα, τον κουρκουμά, την πάπρικα και το κύμινο. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό.
- Προσθέστε την ντομάτα, το τσίλι (αν το χρησιμοποιήσετε) και 1/2 φλιτζάνι κρύο νερό. Αφήστε να πάρει βράση. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και συνεχίστε το μαγείρεμα, αφού σκεπάσετε με το καπάκι, για 1 ώρα. Αφαιρέστε το καπάκι. Μαγειρέψτε για 20 έως 25 λεπτά ή μέχρι το μοσχάρι να μαλακώσει και η σάλτσα να πήξει.
- Εντωμεταξύ, ζεστάνετε το μισό από το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι. Προσθέστε τις μισές μελιτζάνες και σοτάρετε γυρίζοντας περιστασιακά, για 5 έως 6 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο λάδι και τις μελιτζάνες. Αφήστε στην άκρη.
- Αφαιρέστε και πετάξτε το τσίλι. Προσθέστε τις μελιτζάνες στην κατσαρόλα και αλατοπιπερώστε. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 3 έως 4 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν.
- Σερβίρετε με κουσκούς.