Υλικά

  • 200 γρ. ριγκατόνι
  • 200 γρ. παντζάρια μαγειρεμένα
  • 2 κ. σ. τυρί ρικότα
  • 2 κ. σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/2 λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδου

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Πριν τα σουρώσετε, κρατήστε μια κουτάλα από το νερό μαγειρέματος και αφήστε το στην άκρη.
  2. Στο μούλτι ή στο μπλέντερ προσθέτετε το σκόρδο, τα μαγειρεμένα παντζάρια, τη ρικότα, την παρμεζάνα, το χυμό λεμονιού, μια πρέζα αλάτι, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ανά μερίδα και μια σταγόνα από το νερό που κρατήσατε για τα ζυμαρικά (περίπου 1-2 κουταλιές της σούπας ανά μερίδα).
  3. Χτυπήστε τα όλα μαζί μέχρι να γίνουν εντελώς λεία. Δοκιμάστε και προσαρμόστε τα συστατικά ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
  4. Ρίξτε τη σάλτσα παντζαριού πάνω από τα μαγειρεμένα ζυμαρικά και ανακατέψτε για να καλυφθούν καλά.
  5. Σερβίρετε με κουταλιές ρικότα από πάνω και μερικά κομματάκια παρμεζάνας. Καλή όρεξη!