Διευκρινήσεις από τις τράπεζες: Δεν υπάρχει περιορισμός στις αναλήψεις μετρητών

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι συναλλασσόμενοι


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
17:44
24/03/2020
Διευκρινήσεις από τις τράπεζες: Δεν υπάρχει περιορισμός στις αναλήψεις μετρητών
12
loading

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ξεκαθαρίζει προς το κοινό, πως δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στις αναλήψεις μετρητών.

Σε συνέχεια της σημερινής ανακοίνωσής της, σχετικά με τις συναλλαγές που δεν επιτρέπεται να διενεργούνται με φυσική παρουσία στα τραπεζικά καταστήματα, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών διευκρινίζει το εξής: «Δεν υπάρχει οποιοσδήποτε περιορισμός ως προς τις ελεύθερες αναλήψεις μετρητών και οι συναλλασσόμενοι δύνανται να αναλαμβάνουν όποια ποσά επιθυμούν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους».

«Ειδικότερα, για λόγους συμμόρφωσης του τραπεζικού τομέα στους τεθέντες περιορισμούς και για λόγους διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, οι συναλλασσόμενοι θα πρέπει να χρησιμοποιούν τη χρεωστική τους κάρτα για αναλήψεις μέχρι ποσού 400 ευρώ ημερησίως. Για ποσά υψηλότερα των 400 ευρώ, και εφόσον οι συναλλασσόμενοι δεν επιθυμούν να επιλέξουν τα ΑΤΜ, οι αναλήψεις μπορούν να γίνονται και από τα ταμεία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, σε προηγούμενη πρωινή της ανακοίνωση, ενημέρωσε τους συναλλασσόμενους για τις συναλλαγές που δεν θα μπορούν να διενεργούν στα τραπεζικά καταστήματα από σήμερα Τρίτη, 24 Μαρτίου μετά την επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «οι τράπεζες-μέλη της ΕΕΤ, εντείνουν ακόμη περισσότερο τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των συναλλασσομένων, μετά την επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19».

Για το λόγο αυτό, από σήμερα Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020, περιορίζονται οι συναλλαγές στα καταστήματα με φυσική παρουσία και διαμορφώνονται ως εξής:

1. Αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ πραγματοποιούνται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.

2. Καταθέσεις μετρητών έως 1.000 ευρώ πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.

3. Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (Δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ) εξοφλούνται μέσω internet/mobilebanking ή στα ΑΤΜ και στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (APS). Στο Δίκτυο Καταστημάτων δεν θα εξυπηρετούνται πληρωμές λογαριασμών με χρήση μετρητών στο ταμείο.

4. Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα γίνονται στο Δίκτυο Καταστημάτων.

Η ΕΕΤ συστήνει στους πολίτες για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους να αξιοποιήσουν τη χρεωστική κάρτα της τράπεζάς τους και τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική της τράπεζας συνεργασίας τους.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

12
σχόλια
 1. avatar Αντικειμενικος

  Δηλαδή εάν κάποιος παίρνει από το ΑΤΜ κάθε αρχή τού μήνα 1000 ευρώ για μία φορά τώρα πρέπει να πάει 3 φορές στο ΑΤΜ για να πάρει το ίδιο ποσό. Αυτό ρε ξεφτερια λέγετε προστασία από τον Κορονοιο ; Αυτό σημαίνει 3 φορές εκτεθειμένοι έξω στον Κορονοιο. Άρα όλα γίνονται για την προμήθεια τής τράπεζας. Άσε πού όλοι θα πάνε στα ταμεία για όλο το ποσό πού θέλουν και από τον συνωστισμό θα κινδυνεψουν περισσότερο και οι υπάλληλοι και οι πελάτες. Για ενημερώσει βιβλιαριων συμφωνώ είναι σωστό το μέτρο.

 2. avatar atrwtos

  Παμπόνηρος τραπεζίτες.Βλακες Έλληνες.

 3. avatar Μας πάνε ολοταχώς για capital control

  Η κυβέρνηση επιτρέπει στις τράπεζες να απομυζούν ένα σωρό επιπλέον προμήθειες από τους πελάτες τους μιας και τους βγάζει υποχρεωτικά από τα γκισέ που δεν υπάρχουν προμήθειες. Τι λέει ο λαλίστατος Άδωνις για αυτό?

 4. avatar ΚΑΚΤΟΣ.

  Ένα νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις, αυτό ισχύει κ\' για την ανάληψη μετρητών.
  Η μία όψη είναι... ΑΝ όντως υπάρχει περιορισμός στην ανάληψη μετρητών.
  Η δεύτερη όψη είναι... ΑΝ έχεις μετρητά. (εάν ΔΕΝ έχεις η πρώτη όψη ακυρώνετε)

 5. avatar Καλά κέρδη!

  Προβλέπεται χαλαζόπτωση προμηθειών πάνω στους λογαριασμούς μας...

 6. avatar ΦΡΑΝΚΥ

  Γιατί πάντα τελευταία ώρα ? Δώστε χρόνο να εκδοθούν κάρτες και εφαρμογή από 01.04.2020..!! Έτσι καί με τίς λαϊκές τα Σάββατα , απαγόρευση την παραμονή βράδυ , αμάν πια

 7. avatar lusiferj

  Οι προμήθειες καλά κρατούν όμως ........Οκ μην πάω στο ταμείο και να κάνω την συναλλαγές μου μεσώ internet/mobilebanking ........τώρα στις δύσκολες ώρες ..........πάλι θα πληρώσω προμήθεια?

 8. avatar ΓΙ 78

  ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΑΣ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΕ, ΠΙΕΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΛΗ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ/ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ. ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΩΤΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΘΕΤΗ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕ.

  1. avatar PerMan

   Αυτο το θέμα έχει προκύψει εδώ και πολλά χρόνια. Αλλά για του στραβού το δίκιο, μπατίρης, άνεργος, φουκαριάρης, απένταρος όπως δηλώνει, μένει στην Εκάλη με πισίνα, δύο αυτοκίνητα, κινείται μεταξυ Μυκόνου και Γκρενόμπλ κάνει κατάθεση χιλιάδων με λογαριασμό χιλιάδων.
   Οι Τράπεζες δεν πολυγουστάρουν τον έλεγχο, όμως εγώ το απαιτώ.

 9. avatar Τονο Μάσας.

  Άρχισαν τα όργανα σήκω από τη θέση σου χόρεψε ζεϊμπέκικο κούνησε τη μέση σου...Ωπα τις...

  1. avatar criskalts

   Διάβασες το παραμύθι σου για σήμερα;

  2. avatar ΖΙΚΟΣ

   Και που είσαι ακόμα!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει