Χρώμα και ζωντάνια αναμένεται να αποκτήσουν πολλές περιοχές του ιστορικού εμπορικού τριγώνου της πρωτεύουσας με το νέο πρόγραμμα ύψους 1 εκατ. ευρώ που υλοποιεί ο δήμος Αθηναίων.

Κλειστά μαγαζιά θα ανοίξουν και θα δώσουν νέα πνοή στο εμπορικό κέντρο.

Το πρόγραμμα «ΠΟΛΗ²» κάνει αρχή γίνεται με επτά καταστήματα στην πλατεία Θεάτρου και ακολουθεί η προκήρυξη για άλλα δέκα στην Στοά Εμπόρων, που βρίσκεται στην οδό Βουλής, ενώ έχει ξεκινήσει η προεργασία και για ένα αντίστοιχο πρόγραμμα που θα αφορά τα κλειστά καταστήματα της οδού Σταδίου.

Στόχος του προγράμματος είναι να δοθεί πνοή σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας που έχουν πληγεί από την κρίση, αλλά και από την ελλιπή αστυνόμευση. Ο δήμος Αθηναίων θα καλύπτει για έξι μήνες το λειτουργικό κόστος και το ενοίκιο των καταστημάτων αυτών, ενώ θα οργανώνει παράλληλα θεματικές εκδηλώσεις σε όλους τους δρόμους ή τις πλατείες όπου υλοποιείται η δράση.

Πιο συγκεκριμένα, τα καταστήματα στην πλατεία Θεάτρου, θα αφορούν:

– Καταστήματα που προορίζονται για να στεγάσουν δραστηριότητες με έμφαση στη νέα επιχειρηματικότητα, στο χώρο της χειροτεχνίας και του βιομηχανικού προϊόντος.

– Καταστήματα που θα φιλοξενούν αποκλειστικά εναλλασσόμενα πολιτιστικά προγράμματα, όπως εκθέσεις σύγχρονης τέχνης όλων των εφαρμογών εικαστικών, ζωγραφικής, χαρακτικής, φωτογραφίας, γλυπτικής εγκατάστασης κ.α.

– Καταστήματα που θα λειτουργήσουν ως χώρος εκδηλώσεων, δράσεων, συζητήσεων, παρουσιάσεων πειραματικής μουσικής, θεατρικών mδρώμενων κα.

Επόμενος σταθμός της δράσης θα είναι η Στοά Εμπόρων με 10 καταστήματα, για τα οποία θα υπάρχει τις επόμενες μέρες αναλυτική ενημέρωση και αντίστοιχη mπρόσκληση ενδιαφέροντος.