ΤτΕ: Αυξήθηκαν οι τουρίστες, μειώθηκαν τα έσοδα

Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
17:35
24/10/2016
ΤτΕ: Αυξήθηκαν οι τουρίστες, μειώθηκαν τα έσοδα
2
loading

Αυξήθηκαν οι τουρίστες, μειώθηκαν όμως τα έσοδα. Τα στοιχεία της Τραπέζας της Ελλάδος για το οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου δείχνουν ότι ενώ αυξήθηκε οριακά ο αριθμός των τουριστών (κατά 1,8%) που επισκέφθηκε τη χώρα μας, οι εισπράξεις από τον τουρισμό μειώθηκα κατά 7,1% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Μόνον τον Αύγουστο οι ταξιδιωτικές εισπράξεις μειώθηκαν κατά 9,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015.

Η μείωση των ταξιδιωτικών εισπράξεων στα 9,85 δισ. ευρω στο οκτάμηνο, οφείλεται τόσο στη μείωση κατά 4,4% των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-28, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 6.786 εκατ. ευρώ, όσο και στη μείωση κατά 15,4% των εισπράξεων από κατοίκους των λοιπών χωρών εκτός της ΕΕ-28, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 2.709 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ζώνης του ευρώ μειώθηκαν κατά 6,4% και διαμορφώθηκαν στα 4.191 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-28 εκτός της ζώνης του ευρώ μειώθηκαν κατά 1,0% και διαμορφώθηκαν στα 2.595 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, οι εισπράξεις από τη Γερμανία μειώθηκαν κατά 8,4% και διαμορφώθηκαν στα 1.442 εκατ. ευρώ και οι εισπράξεις από τη Γαλλία μειώθηκαν κατά 24,3% και διαμορφώθηκαν στα 706 εκατ. ευρώ. Οι εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο διαμορφώθηκαν στα 1.386 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 13,2%. Από τις λοιπές χώρες εκτός της ΕΕ-28, μείωση κατά 2,1% παρουσίασαν οι εισπράξεις από τη Ρωσία, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 313 εκατ. ευρώ, όπως και οι εισπράξεις από τις ΗΠΑ που μειώθηκαν κατά 24,0% και διαμορφώθηκαν στα 516 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά στην εισερχόμενη τουριστική κίνηση αυτή διαμορφώθηκε στα 17,1 εκατομμύρια τουρίστες έναντι 16,7 δισ. ευρώ στο περυσινό οκτάμηνο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ΞΕΨΥΡΕΙΣΜΕΝΟΣ

    ΚΟΙΤΑΑΤΕΕ ΡΕΕ ΠΟΙΟΙ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ!!!Ο, ΤΙ ΠΟΙΟ [...], Ο, ΤΙ ΠΟΙΟ ΑΙΣΧΡΟ ΑΝΈΒΗΚΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ!!![...]!!! ΝΑ ΜΟΥ [...]!!!ΕΣΕΙΣ ΡΕΕ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΟΥΤΕ ΠΑΓΟ ΝΑ ΠΟΥΛΑΤΕ,ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΟΤΣΙ. Η ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΑΥΞΗΘΗΚΕ & ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΤΟΟΣ!!!ΑΑΧΡΗΣΤΟΙ.

  2. avatar ΚΛΕΩΝ

    Oτι σαβουρα υπαρχει,εδω την φερνουν για τουρισμο!!!!
    Ποιος δεν θυμαται το Γοργονες και Μαγκες...πως υποσχοταν ο Γεωργιτσης αναπτυξη???
    Ενα και το αυτο με τον Αλεξη!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει