Με μια μεγάλη εκδήλωση στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην οποία συμμετείχαν περίπου 580 πελάτες της Attica Bank από την Περιφέρεια Αττικής, η διοίκηση της τράπεζας ολοκλήρωσε σήμερα με επιτυχία τον κύκλο επαφών που εγκαινίασε και πραγματοποίησε με τα καταστήματα όλων των Περιφερειών της χώρας.

Κατά τη σημερινή εκδήλωση- συνάντηση στο Ίδρυμα Στ. Νιάρχος, μίλησαν προς τους εκατοντάδες πελάτες της τράπεζας , ο Πρόεδρος Παναγιώτης Ρουμελιώτης και ο Διευθύνων Σύμβουλος Θεόδωρος Πανταλάκης.

Όπως τόνισε ο κ. Ρουμελιώτης: «Η Attica Bank συνεχίζει την πορεία της προς το μέλλον με σιγουριά, πρωτοπορία και παραγωγικότητα».

Ο πρόεδρος της Αttica Bank σκιαγράφησε τις συνθήκες που επικρατούν στον διεθνή στίβο και κατέγραψε τις αβεβαιότητες που επηρεάζουν την παγκόσμια οικονομία. Ειδικότερα για την Ευρωζώνη και την ΕΕ ανέφερε ότι το μέλλον τους εξαρτάται από την βούληση να προχωρήσουν γρήγορα στην αναδιάρθρωσή τους.

Ο κ. Ρουμελιώτης δήλωσε ότι οι προτάσεις Μακρόν κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, αλλά το αποτέλεσμα των εκλογών στη Γερμανία θα δυσκολέψει τις επερχόμενες συζητήσεις, αναφέροντας ειδικότερα ότι η μονοσήμαντη δημοσιονομική πειθαρχία καταδικάζει σε στασιμότητα την οικονομία της Ευρωζώνης και δεν αποτρέπει μελλοντικές επικίνδυνες κρίσεις.

Για το εθνικό οικονομικό περιβάλλον ο πρόεδρος της Attica Bank, αφού ανέφερε τις θετικές εξελίξεις με την αύξηση του ΑΕΠ και της απασχόλησης, εστίασε ιδιαίτερα στην βελτίωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας, όπου καταγράφηκε τον Μάιο το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας (21,7%) της τελευταίας πενταετίας.

Για τις εξελίξεις και τις προοπτικές μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ο κ. Ρουμελιώτης επισήμανε ότι και οι τρεις οίκοι αξιολόγησης ( Moody’s, S&P, Fitch) αναβάθμισαν το αξιόχρεο της Ελλάδας κα τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ενώ η χώρα για πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια, επανήλθε επιτυχώς στις αγορές με κοινοπρακτικό ομόλογο, στρατηγική την οποία πρέπει να συνεχίσει και στο μέλλον με στοχευμένες εκδόσεις.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Θεόδωρος Πανταλάκης αρχικά επισήμανε ότι η Attica Bank αντιμετώπισε αποτελεσματικά και με ταχύτητα προβλήματα που απασχολούν όλο τον κλάδο αποδεικνύοντας ότι το μέγεθός της δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση εμπόδιο στην ανάπτυξή της.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θα ήταν υπερβολικό να δηλώσουμε ότι μέχρι στιγμής η Attica Bank είναι η μόνη τράπεζα που έχει επιτύχει μέσω ενός καινοτόμου σχήματος να σχεδιάσει και να υλοποιήσει αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων».

Στη συνέχεια, ο κ. Πανταλάκης ανέλυσε διεξοδικά τα οφέλη από την τιτλοποίηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 1, 3 δισ. ευρώ και στάθηκε ιδιαίτερα στη σχεδιαζόμενη αύξηση κεφαλαίου στις αρχές του 2018.

Αναφορικά με το πώς θα επιδιώξει η Attica Bank την ανάπτυξή της ο κ. Πανταλάκης ανέφερε ότι «Είμαστε απολύτως σαφείς: Η Attica Bank του αύριο δεν στοχεύει και δεν επιζητεί να ανταγωνισθεί το μοντέλο των συστημικών τραπεζών. Μετασχηματίζουμε τη δομή, τα συστήματα και τη λειτουργία της τράπεζας, ώστε να είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στις επερχόμενες εξελίξεις του διεθνούς και ευρωπαϊκού περιβάλλοντος. Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί, μας επιτρέπει να πούμε ότι η Τράπεζα Αττικής βρίσκεται ανάμεσα στις πρωτοπόρες τράπεζες στην πορεία προσαρμογής προς αυτήν την κατεύθυνση. Η τράπεζα έχει αποφασίσει και υλοποιεί με την επικέντρωσή της στις κύριες τραπεζικές δραστηριότητες που θεωρεί ότι έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».