Πολλά ευρωπαϊκά κράτη μπορεί να εγκαταλείπουν σωρηδόν τα προγράμματα «Χρυσής Βίζας», εντούτοις στην Ελλάδα ανθίζουν και προσελκύουν ιδιαίτερα Αμερικανούς, με τον καθένα να κάνει επένδυση το λιγότερο 250.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το cnbc.com, το 2021 οι αιτήσεις από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού έφτασαν τις 1.525, όμως πέρυσι σχεδόν διπλασιάστηκαν αγγίζοντας τις 2.767. Έτσι, αγοράζουν ακίνητα και συνολικά πρέπει να δώσουν το λιγότερο 250.000 ευρώ, για να αποκτήσουν πενταετή άδεια παραμονής.

Μάλιστα, το άρθρο με τίτλο «πολλά από τα προγράμματα “Χρυσής Βίζας” της Ευρώπης κλείνουν – Αλλά η ζήτηση είναι αυξημένη σε αυτό το hotspot της Μεσογείου», αναφέρει ότι οι επενδύσεις από Αμερικανούς ανταγωνίζονται εκείνες των Κινέζων που κατέχουν τα πρωτεία.

«Και ενώ οι Κινέζοι πολίτες είναι οι κορυφαίοι αιτούντες του προγράμματος, αντιπροσωπεύοντας το 63% όλων των αιτήσεων από την έναρξή του το 2014, μια νέα ομάδα επενδυτών αναδύεται: πλούσιοι Αμερικανοί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, σημείωσε πως «οι αιτήσεις από αμερικανούς πολίτες υψηλής καθαρής αξίας αυξήθηκαν κατά 740% μόνο το 2021, σύμφωνα με την εταιρεία επενδύσεων μετανάστευσης Astons, τοποθετώντας την Ελλάδα ως τον τρίτο προτιμώμενο προορισμό “διαμονής ανά επένδυση” των Αμερικανών μετά την Πορτογαλία και το Ηνωμένο Βασίλειο».