Βήμα – βήμα στο δρόμο για τη συμφωνία σε Βρυξέλλες και Αθήνα

Κλείνουν ένα - ένα τα μέτωπα της διαπραγμάτευσης


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
8:48
09/04/2015
Βήμα - βήμα στο δρόμο για τη συμφωνία σε Βρυξέλλες και Αθήνα
1
loading

Αισιοδοξία για την τελική έκβαση των διαπραγματεύσεων της ελληνικής πλευράς με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών δήλωναν διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Euroworking Group, όπου την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Νίκος Θεοχαράκης.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, στη συνεδρίαση της Μ. Τετάρτης έγινε μια πρώτη εκτίμηση της προόδου η οποία έχει επιτευχθεί προς την κατεύθυνση της υλοποίησης των ιδεών και των προτάσεων που έχει υποβάλει η Ελλάδα στο Eurogoup, μέσω της επιστολής του υπουργού Οικονομίας Γιάννη Βαρουφάκη.

Υπήρξε πρόοδος αν και όπως σημείωναν κύκλοι του Eurogroup πολλά πρέπει ακόμη να συμφωνηθούν.

Η γενική εκτίμηση ωστόσο είναι ότι η τελική επίτευξη της συμφωνίας θα αναζητηθεί στη σύνοδο του άτυπου Συμβουλίου των υπουργών Οικονομίας της Ευρωζώνης που θα πραγματοποιηθεί σε δυο εβδομάδες στη Ρίγα της Λετονίας.

Ως τότε οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν στο επίπεδο των εμπειρογνωμόνων της Ελλάδας και των θεσμικών εκπροσώπων των πιστωτών, κυρίως στις Βρυξέλλες αλλά και στην Αθήνα.

Ουσιαστικά ξεκινάει αγώνας δρόμου σε επίπεδο Brussels Group και Athens Group από την Τρίτη του Πάσχα ώστε μέσα σε δέκα ημέρες, έως τις 24 Απριλίου, να είναι έτοιμη η συμφωνία.

Στο EuroWorking Group, που συνεχίζεται σήμερα, φαίνεται ότι άρχισαν να κλείνουν ένα προς ένα τα μέτωπα για το πρόγραμμα - γέφυρα μέχρι τον Ιούνιο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar V-R

    καλά βρε σεις των μμε εδώ και κανα δεκαήμερο μας έχετε τρελάνει ότι την μεγάλη πέμπτη θα χρεοκοπήσουμε και θα καταστραφούμε... τι συμφωνία μας λέτε τώρα...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει