Την ικανοποίησή του για την έως τώρα υλοποίηση του προγράμματος οικονομικής σύγκλισης της Ελλάδας μετά και την ολοκλήρωση της επίσκεψης της αντιπροσωπείας της τρόικας στην Αθήνα, εξέφρασε σήμερα στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του αρμόδιου επιτρόπου Όλι Ρεν.

Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά την τακτική ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, ο Αμαντέο Αλταφάζ είπε ότι το ελληνικό πρόγραμμα βρίσκεται σε γενικές γραμμές στο σωστό δρόμο τονίζοντας ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου οι ποσοτικοί στόχοι που είχαν τεθεί έχουν εκπληρωθεί.

Ο εκπρόσωπος του κοινοτικού επιτρόπου σημείωσε ακόμη ότι η μείωση κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες του ελλείμματος της Ελλάδας για το 2010, από 15,4% του ΑΕΠ σε 9,4%, είναι υψηλότερη από το στόχο που είχε αρχικά τεθεί.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, ο Α. Αλταφάρ επισήμανε ότι όπως και για τις προηγούμενες δόσεις των δανείων των χωρών της ευρωζώνης προς την Ελλάδα, και σε αυτή την περίπτωση η Κομισιόν θα υιοθετήσει συστάσεις με βάση την έκθεση που θα εκπονήσουν οι εμπειρογνώμονες της Επιτροπής, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έκθεση η οποία θα αποτελέσει τη βάση για την απόφαση που θα πρέπει να λάβουν οι 14 χώρες-μέλη του ευρώ για την εκταμίευση της τρίτης δόσης προς την Ελλάδα ύψους 9 δισ. ευρώ.

Πάντως, σύμφωνα με το Mega και τον ανταποκριτή του στις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρεν, είχε επισημάνει και παλαιότερα ότι η Κομισιόν συμφωνεί στο ενδεχόμενο πρόσθετου δανεισμού της Ελλάδας, εάν χρειαστεί.