Για «πολιτική απρέπεια» και «παρέμβαση στις εκλογές» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα του υπουργείο Οικονομικών και στην οποία περιγράφονταν οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα καταστεί εφικτή η πληρωμή των ομολόγων τον Μάρτιο.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Το γεγονός ότι η ανακοίνωση εκδόθηκε από το υπουργείο συνιστά πολιτική απρέπεια. Το Υπουργείο δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει στις εκλογές. Ποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες δέχθηκαν εντολές, και από ποιον, για να συντάξουν τη σχετική ανακοίνωση; Θα εκδοθεί και ανακοίνωση που απαντά και σχολιάζει τις δηλώσεις Προέδρων άλλων κομμάτων και συγκεκριμένα του κ. Σαμαρά; Προφανώς όχι γιατί το υπουργείο Οικονομικών λειτουργεί ως παράρτημα του Γραφείου του κ. Σαμαρά.

Φαίνεται ότι οι συντάκτες της ανακοίνωσης του υπουργείου Οικονομικών είναι οι ίδιοι που συνέταξαν και το e-mail Χαρδούβελη. Για αυτό και δεν μπορούν να αντιληφθούν τη δυναμική της πραγματικής διαπραγμάτευσης μέσα από την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει τις δανειακές ανάγκες της χώρας.

Κακώς το υπουργείο Οικονομικών επαναφέρει το θέμα της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών. Μόλις χθες η Τράπεζα της Ελλάδας διαβεβαίωσε επίσημα ότι “η κατάσταση βρίσκεται υπό απόλυτο έλεγχο”. Επιπλέον, ο κ. Ντράγκι είναι υπεύθυνος για τις μεγάλες συστημικές τράπεζες. Θα ήταν παράλογο και θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα στην Τραπεζική Ένωση στα πρώτα της βήματα, να δημιουργήσει προβλήματα σε τράπεζες που εποπτεύει».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.