Τα πρώτα 12 επιχορηγούμενα δημόσια έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης συνολικού ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ αναμένεται να προκηρύξει μεθαύριο Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγεται και η ολοκλήρωση της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου κεντρικής Ελλάδας Ε65, που θα ξεκινά στα νότια από ημικόμβο επί του Αυτοκινητοδρόμου 1 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Εύζωνοι), στο ύψος της Ανθήλης Λαμίας, και θα καταλήγει σε ανισόπεδο κόμβο με την Εγνατία Οδό, στο Κηπουργειό Γρεβενών. Ξεκινώντας από την πεδιάδα της Φθιώτιδας, κοντά στη Λαμία, θα διασχίζει το όρος Όθρυς, τον Θεσσαλικό κάμπο και τα όρη Αντιχάσια και Χάσια μέχρι τη συμβολή του με την Εγνατία Οδό στον Δρυμό της Πίνδου.

Επίσης με χρήματα από τον ίδιο κορβανά θα τρέξει όπως μαθαίνουμε το πρόγραμμα Σύζευξις ΙΙ, που θα δημιουργήσει το «τηλεπικοινωνιακό δίκτυο» για το σύνολο του Ελληνικού Δημοσίου, μέσω του οποίου θα παρέχονται αναβαθμισμένες υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών, όπως τηλεφωνίας, ίντερνετ, video, κλπ σε μειωμένο κόστος. Είναι ουσιαστικά μια μετεξέλιξη και επέκταση των έργων ΣΥΖΕΥΞΙΣ – ΣΥΖΕΥΞΙΣ Ι, που υλοποιήθηκαν και υποστηρίχθηκαν για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου από την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., και περιλαμβάνει την προμήθεια όλων των απαραίτητων υποδομών καθώς και όλων των απαραίτητων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών για ένα ενδεικτικό πλήθος περίπου 34.000 κτιρίων του δημοσίου καλύπτοντας ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των τηλεπικοινωνιακών αναγκών του δημόσιου τομέα (σε σχέση με τα 4.485 κτίρια του αρχικού ΣΥΖΕΥΞΙΣ) για ένα διάστημα τουλάχιστον 3 ετών. Τέλος, πέραν όλων των άλλων, θα προχωρήσει και η πολυσυζητημένη ψηφιοποίηση των πολεοδομικών αρχείων της χώρας