Εικόνα σταθεροποίησης παρουσίασε η χρηματιστηριακή αγορά στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης. Αν και η αγορά κινήθηκε έντονα ανοδικά στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, όπως και στη χθεσινή συνεδρίαση, οι επενδυτές είδαν την άνοδο ως ευκαιρία ρευστοποιήσεων οδηγώντας την αγορά στο κλείσιμο στα χθεσινά επίπεδα.

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης την επόμενη εβδομάδα ερμηνεύθηκε από την αγορά, σύμφωνα με χρηματιστηριακούς αναλυτές, ότι απομακρύνει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τους επόμενους μήνες γεγονός που οδήγησε τις τιμές των μετοχών αρχικά σε άνοδο.

Οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις μετά τις δηλώσεις Ντράγκι ότι ναι μεν η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε αγορές τιτλοποιημένων δανείων που έχουν χορηγήσει οι ελληνικές τράπεζες, αλλά τις συνδύασε με αυξημένα μέτρα αντιστάθμισης κινδύνου, θέτοντας ως προαπαιτούμενο οι χώρες να ακολουθούν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα με την Ε.Ε

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος, στις 1.058,65 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση 0,01%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 1.086,35 μονάδες (+2,60%) και κατώτερη τιμή στις 1.051,22 μονάδες (-0,71%). Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 139,54 εκατ. ευρώ.