Είκοσι δισ. ευρώ ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες

Σκληρές διαπραγματεύσεις Χαρδούβελη-Στουρνάρα με ΕΚΤ


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
10:23
29/08/2014
Είκοσι δισ. ευρώ ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες
loading

Ολοκληρώθηκε η πρώτη «πράξη» σθεναρής διεκδίκησης των 20 δισ. ευρώ από τον διοικητή της ΤτΕ, κ. Γιάννη Στουρνάρα , στη συνάντηση με τον απεσταλμένο του Μάριο Ντράγκι, Μπενουά Κερέ, εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», ανοίγει ο δρόμος για τη χορήγηση ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες ύψους 20 δισ. ευρώ, μετά τον αποκλεισμό τους για συμμετοχή στο πρόγραμμα της ΕΚΤ, που προβλέπει την παροχή συνολικής ρευστότητας ύψους 400 δισ. ευρώ, που απευθύνεται προς τα πιστωτικά ιδρύματα της ευρωζώνης, με στόχο την ενίσχυση της οικονομίας και ιδιαίτερα για τις χώρες του νότου.

Το πρόβλημα για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα παροχής ρευστότητας του ευρωσυστήματος, ύψους 400 δισ. ευρώ, είναι ότι ένα τμήμα του προγράμματος της χώρας λήγει στο τέλος Δεκεμβρίου και τούτο δημιουργεί ορισμένα ερωτηματικά τα οποία σχετίζονται με το καταστατικό της ΕΚΤ. Ο κ. Στουρνάρας έχει θέσει το ζήτημα της ανεπάρκειας των εγγυήσεων στην ΕΚΤ από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της Τράπεζας της Ελλάδος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει