Δε βλέπει κινητικότητα στον ελληνικό κλάδο των τραπεζών, σε ό,τι αφορά εξαγορές, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, η Credit Suisse, όπως αναφέρει σε έκθεσή της μετά και τις συναντήσεις με τις διοικήσεις των τραπεζών και τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.

Όπως αναφέρει ο οίκος, όλες οι τράπεζες με τις οποίες ήρθε σε επαφή επιβεβαίωσαν ότι δεν ενδιαφέρονται για εξαγορές στην παρούσα φάση.

H Credit Suisse εκτιμά ότι οι κινήσεις για συγχωνεύσεις και εξαγορές παραμένουν ένα απίθανο ενδεχόμενο βραχυπρόθεσμα, είτε μεταξύ εγχώριων «παικτών» είτε με την εμπλοκή ξένης τράπεζας, καθώς δύσκολα οι πιθανοί ενδιαφερόμενοι θα μπορέσουν να αποτιμήσουν το ρίσκο μιας ενδεχόμενης χρεοκοπίας της χώρας.

Η Credit Suisse εκτιμά ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει να στηρίζει τις τράπεζες, ενώ η αύξηση των δανείων στην Ελλάδα αναμένεται μηδενική.

Παράλληλα, αποτυπώνει τη σχετική αισιοδοξία των τραπεζιτών για τη Ρουμανία ενώ εκτιμά ότι δεν αναμένονται πωλήσεις θυγατρικών σε Ρουμανία και Βουλγαρία βραχυπρόθεσμα.

Αναφορικά με την επικείμενη αναθεώρηση των μεγεθών ελλείμματος και χρέους από τη Eurostat, η Credit Suisse εκτιμά ότι η αναθεώρηση στο χρέος δεν θα είναι σημαντική ενώ πιστεύει ότι ο λόγος χρέους/ΑΕΠ θα αποτελέσει αρνητικό σοκ.