Για ενδεχόμενες «φούσκες» στις κτηματαγορές, αλλά και στις αγορές περιουσιακών στοιχείων (assets) προειδοποιούν ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο γάλλος ομόλογός του Μισέλ Σαπέν σε κοινή τους συνέντευξη στην εφημερίδα Handelsblatt που θα δημοσιευθεί αύριο Τρίτη.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Σόιμπλε υπογραμμίζει ότι οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν τις στρεβλώσεις στις τιμές που θα μπορούσε να προκαλέσει η νομισματική πολιτική, και να βοηθήσουν ώστε να αποτραπούν οι «φούσκες» στα assets, κάνοντας λόγο για σημάδια σχηματισμού φούσκας σε ορισμένους τομείς της κτηματαγοράς.

«Δεν μπορούμε απλά να αφήσουμε την αποτροπή των φουσκών στις κρατικές εποπτικές αρχές. Οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να το έχουν αυτό υπ’ όψιν όταν λαμβάνουν τις αποφάσεις τους για την προμήθεια χρήματος», τόνισε.

Ο Σαπέν από την πλευρά του δήλωσε, στην ίδια συνέντευξη, ότι η Γαλλία δεν θέλει επιπλέον χρόνο για να επιτύχει τους στόχους της για τα ελλείμματα.

«Δεν έχει να κάνει με το να ζητήσουμε περισσότερο χρόνο. Θέλω να τηρήσω τους ευρωπαϊκούς κανόνες και, μαζί με τους εταίρους, να βρω τον σωστό χρονισμό για να μειώσουμε τις δαπάνες και τα ελλείμματά μας και ταυτόχρονα να στηρίξουμε την ανάπτυξη», είπε στην Handelsblatt. «Η βιώσιμη ανάπτυξη δεν είναι δυνατή με συνεχιζόμενα, υψηλά ελλείμματα», τόνισε.