Αλλαγή στην ηγεσία της Alpha Bank ανακοινώθηκε σήμερα μετά την αποχώρηση του προέδρου της Γιάννη Κωστόπουλου, τη θέση του οποίου θα κατέχει ο Βασίλης Ράπανος.

 Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, εξέλεξε ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, για την υπολειπόμενη διάρκεια της θητείας του, τους Βασίλειο Θ. Ράπανο σε αντικατάσταση του Γιάννη Σ. Κωστοπούλου, Shahzad Shahbaz σε αντικατάσταση του Αθανασίου Μ. Βερέμη, Ευθύμιο Ο. Βιδάλη σε αντικατάσταση του Παύλου Γ. Καρακώστα και Ibrahim S. Dabdoub σε αντικατάσταση του Γεωργίου Ε. Αγουρίδη. Περί της εκλογής των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, θα ενημερωθεί η αμέσως προσεχής Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τραπέζης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

Μη εκτελεστικό μέλος:

Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, ο Βασίλειος Θ. Ράπανος.

Εκτελεστικά μέλη

Διευθύνων σύμβουλος, ο Δημήτριος Π. Μαντζούνης.

Εντεταλμένοι σύμβουλοι, οι γενικοί διευθυντές, Σπύρος Ν. Φιλάρετος, Αρτέμης Χ. Θεοδωρίδης και Γεώργιος Κ. Αρώνης.

Μη εκτελεστικά μέλη

Ο κ. Ευθύμιος Ο. Βιδάλης και η Ιωάννα Ε. Παπαδοπούλου.

Μη εκτελεστικά ανεξάρτητα μέλη

Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, ο Μηνάς Γ. Τάνες.
Μέλη, οι Παύλος Α. Αποστολίδης, Ευάγγελος Ι. Καλούσης, Ιωάννης Κ. Λύρας, Ibrahim S. Dabdoub και Shahzad Shahbaz.

Μη εκτελεστικό μέλος, κατ’ άρθρο 1 ν. 3723/2008, το Ελληνικό Δημόσιο, διά του υπ’ αυτού ορισθέντος (βάσει της υπ’ αριθ. 26320/Β 1278/18.6.2010 απόφασης του υπουργού Οικονομικών) εκπροσώπου του Σαράντη-Ευάγγελου Γ. Λώλου.

Μη εκτελεστικό μέλος κατ’ άρθρο 6 παρ. 9 ν. 3864/2010, η Παναγιώτα Σ. Ιπλιξιάν, ως εκπρόσωπος και δυνάμει υποδείξεως (διά της υπ’ αριθ. 18/28.1.2014 επιστολής) του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.