Ολοκληρώθηκε την Κυριακή το τριήμερο υποστήριξης των Αθηναϊκών επιχειρήσεων που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων, διμερών επιμελητηρίων και υποστηρικτικών εταιρειών εξωστρέφειας.

Το θέμα του 1ου Συνεδρίου Εξαγωγών και Έκθεσης Προϊόντων και Υπηρεσιών Εξωστρέφειας με τίτλο «Made in Greece» αποδείχτηκε πολύ χρηστικό, αφού πλέον των 2.600 δυνητικών εξαγωγέων επισκέφτηκαν τη διοργάνωση.

Η πρωτοβουλία αυτή ήρθε να καλύψει ένα κενό που υπήρχε στα εκθεσιακά δρώμενα, αφού για πρώτη φορά οι σημαντικότερες εταιρείες από τον χώρο του Branding, Marketing, Μεταφοράς, Συσκευασίας, Εκτυπώσεων, Πιστοποιήσεων, Συμβουλευτικών Υπηρεσιών εξαγωγών, χρηματοδοτήσεων, επιδοτήσεων και ασφάλισης εξαγωγών, συγκεντρώθηκαν κάτω από την ίδια στέγη, προκειμένου να ενημερώσουν τις αθηναϊκές επιχειρήσεις για τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη των εξαγωγικών τους δραστηριοτήτων.

Σημαντική απήχηση είχαν και οι εργασίες του Συνεδρίου των Εξαγωγών της τρίτης ημέρας που ξεκίνησαν με την ομιλία του κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου, Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ). Στη συνέχεια πήραν το λόγο το Αραβο-ελληνικό και Ελληνο-βουλγαρικό Διμερές Επιμελητήριο που μίλησαν στην ενότητα του Συνεδρίου «Γνωρίστε τις αγορές του κόσμου». Ενδιαφέρουσες ήταν οι παρουσίες και οι ομιλίες που πραγματοποίησαν οι εταιρείες υποστήριξης εξαγωγών με κεντρικό τίτλο «Εργαλεία ανάπτυξης ελληνικών εξαγωγών».

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή του Δήμου Αθηναίων και του Δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, και η πρωτοβουλία του για τη στήριξη των εξαγωγών.