Σε προειδοποίηση προς τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές ότι ενδεχόμενη αποτυχία αντίδρασης στο ξέσπασμα του κορονοϊού θα μπορούσε να αυξήσει το ποσοστό της ανεργίας στο 20% προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, ενώ στάθηκε στον κίνδυνο να υπάρξει μία οικονομική καταστροφή διαρκείας, σύμφωνα με δήλωση πηγής που έλαβε μέρος στην κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση.

Ο Μνούτσιν συναντήθηκε με τους γερουσιαστές, προκειμένου να τους πείσει για να εγκρίνουν τη διάθεση ενός πακέτου διάσωσης οικονομικού ύψους 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων. Η ψήφισή του θα μπορούσε να εξασφαλίσει τη διάθεση ρευστού μέσα σε δύο εβδομάδες για τους Αμερικανούς, αλλά και να υποστηρίξει τις αεροπορικές εταιρίες και άλλες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας.

Συνομιλία Μνούτσιν με τον Ιάπωνα ομόλογό του

Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ συνομίλησε με τον ομόλογό του της Ιαπωνίας, Τάρο Άσο, και οι δύο υπουργοί «καλωσόρισαν τα σοβαρά μέτρα που έχουν λάβει οι δύο χώρες μέχρι τώρα για την αντιμετώπιση των οικονομικών και νομισματικών επιπτώσεων από τον κορονοϊό», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι Μνούτσιν και Άσο «επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να χρησιμοποιήσουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία πολιτικής, ώστε να επιτύχουν ισχυρή και διαρκή ανάπτυξη, αλλά και να λάβουν μέτρα κατά άλλων αρνητικών επιπτώσεων» ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.