Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων για την Ποιότητα και Ανάπτυξη των Κατασκευών (Σ.Ε.Π.Α.Κ.), διοργανώνει ημερίδα-συζήτηση με θέμα: «Ανάπτυξη και ποιότητα στις κατασκευές. Πώς;».

H εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου στις 5.30 μ.μ. στο Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών στο Π. Ψυχικό, με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων, επιστημόνων και επαγγελματιών από όλους τους κλάδους που σχετίζονται με τη βιομηχανία της κατασκευής στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση θα παραστούν ο αν. υπουργός ΥΠΕΚΑ, κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο αν. υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Σταύρος Ανδρεάδης.

Το πάνελ των εισηγητών, απαρτίζουν οι κ.κ. Στράτος Σιμόπουλος, Γ. Γραμματέας Δημοσίων Έργων, Σωκράτης Αλεξιάδης, γενικός γραμματέας χωροταξίας και αστικού περιβάλλοντο, Χρήστος Σπίρτζης, πρόεδρος ΤΕΕ, Γεώργιος Βλάχος, πρόεδρος του ΣΑΤΕ, Ανδρέας Λουκάτος, πρόεδρος του ΣΕΓΜ, Γιώργος Θεοδοσίου, διευθ. σύμβουλος IDEAL STANDARD Ελλάδας Μεσογείου και Μέσης Ανατολής και αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Π.Α.Κ.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Πέτρος Παπαϊωάννου, πολιτικός μηχανικός, εκδότης του περιοδικού «Κτίριο» και πρόεδρος του Σ.Ε.Π.Α.Κ.

Στόχος της ημερίδας, στα πλαίσια των δράσεων του συνδέσμου, είναι να κατατεθούν προτάσεις και ιδέες και να ανταλλαχθούν εποικοδομητικές απόψεις, σχετικά με το πώς μπορεί να προκύψει επανεκκίνηση του κλάδου των κατασκευών, πώς θα επιτευχθεί υγιής ανάπτυξη του κλάδου και πώς θα επικρατήσει η ποιότητα στις κατασκευές της χώρας μας. Ένα επίσης πάγιο ζητούμενο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων για την Ποιότητα και Ανάπτυξη των Κατασκευών, είναι η επίτευξη της ενότητας στον κλάδο, η οποία θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των παραπάνω στόχων.

Την ίδια ημέρα, ο Σ.Ε.Π.Α.Κ, πραγματοποιεί την Α’ γενική συνέλευση των μελών του, η οποία θα καταλήξει σε αρχαιρεσίες, για την ανάδειξη τακτικού διοικητικού συμβουλίου και εξελεγκτικής επιτροπής.