Το δεδομένο ενδιαφέρον των Κινέζων για επενδύσεις στη χώρα μας και για ευρύτερη συνεργασία με φορείς και οργανισμούς, εκμεταλλεύθηκε το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, προχωρώντας στην υπογραφή μνημονίου κατανόησης με το τμήμα της επαρχίας Κουανζού, του Κινέζικου Συμβουλίου για την προώθηση του διεθνούς εμπορίου.

Το μνημόνιο, που στόχο έχει να διευρύνει την αμοιβαία συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, υπεγράφη από τον Αντιπρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνο Κόλλια. Συμφωνήθηκαν τα εξής:

H ανταλλαγή κοινωνικών, οικονομικών, επιχειρηματικών και εμπορικών πληροφοριών, όποτε ζητηθεί, και η σύσταση μέτρων, που μπορούν να διευκολύνουν την οικονομική και εμπορική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Η λήψη των αναγκαίων και εφικτών βημάτων για την προώθηση κοινωνικής, εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των αρμόδιων οργανισμών και στελεχών.

Η αμοιβαία υποστήριξη και βοήθεια για την οργάνωση εκθέσεων και συμποσίων για την προώθηση της ουσιαστικής οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών.

Η προώθηση του κάθε οργανισμού, με βάση τις δυνατότητές του, μέσω σεμιναρίων, συνεδρίων και εκδόσεων.