Μειώνεται το «χαρτοβασίλειο» στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Συστάθηκε ομάδα εργασίας για την ηλεκτρονική διεκπεραίωση διαδικασιών


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΡΓΑΣΙΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΗ
12:43
26/07/2013
Μειώνεται το «χαρτοβασίλειο» στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους
3
loading

Να μειώσει το «χαρτοβασίλειο» στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους επιχειρεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας.

Με απόφασή του συστάθηκε προ ημερών στο Γενικό Λογιστήριο ομάδα εργασίας για την ηλεκτρονική διεκπεραίωση διαδικασιών του ΓΛΚ και τη διακίνηση εγγράφων με χρήση ψηφιακών υπογραφών. Έργο της ομάδας εργασίας είναι η δημιουργία Εσωτερικού Κανονισμού για την ηλεκτρονική έκδοση και διακίνηση ψηφιακά υπογεγραμμένων εγγράφων και την εφαρμογή των ψηφιακών υπογραφών στο Γενικό Λογιστήριο.

Τα ψηφιακά πιστοποιητικά θα είναι αυστηρά προσωπικά. Ενδεικτικά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκτός από την υπογραφή ηλεκτρονικών εγγράφων και για την ασφαλή επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την ασφαλή ταυτοποίηση των τελικών χρηστών, την εξασφάλιση της εμπιστευτικότητας της επικοινωνίας, κ.λπ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar slopoditis

  Μέχρι σήμερα το δημόσιο μηχανογραφούσε την γραφειοκρατεία του που απορρέει από τον επιμερισμό των ευθυνών με τρόπο που να είναι αδύνατη η απόδοση ευθυνών σε έναν υπάλληλο μόνο αλλά με τρόπο που αυτή να φτάνει μέχρι τον υπουργό. Εξού και η λυσσαλέα αντίδραση σε όλους τους τομείς που προσωποποιούν την ευθύνη μεταξύ του προσωπικού. Αν δεν υπάρξει καθολική αντιμετώπιση της νοοτροπίας αυτής κάθε προσπάθεια μηχανογράφησης είναι πεταμένα λεφτά των φορολογούμενων.....

  1. avatar Q mark

   Έτσι είναι σλωποδύτη, μόνο που αν περιμένουμε να αλλάξει πρώτα η νοοτροπία και μετά να μπει η μηχανογράφηση, κλάφτα Χαράλαμπε!
   Ας μπει πρώτα η ηλ. υπογραφή για να τους μπει λίγο ...δάχτυλο, ΜΗΠΩΣ και γίνει κάτι σ'αυτόν τον τόπο ...

 2. avatar TOLIS

  Μέτρο που σαμποτάρουν οι ίδιοι οι υπάλληλοι (υφιστάμενοι και προϊστάμενοι) για πολλούς λόγους. Είτε γιατί δεν είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση Η/Υ, είτε γιατί η συγκεκριμένη διαδικασία αποτελεί απόδειξη για το πόσο εργάζεται και πόσο χρόνο χρειάζεται κάποιος να συντάξει ένα έγγραφο. Επιπλέον η αντίδραση είναι καθολική και στους ανώτερους υπαλλήλους γιατί τυχόν διορθώσεις στα πρόχειρα έγγραφα θα "χρεώνονται" σε συγκεκριμένα άτομα, με αποτέλεσμα κάθε λάθος χειρισμός να έχει ονοματεπώνυμο. Τα πρόχειρα χαρτιά απλώς σκίζονται, ενώ τα ηλεκτρονικά ίχνη μένουν για πάντα. Μακάρι να διαψευστώ και να προχωρήσει επιτέλους η ηλεκτονική αλληλογραφία παντού στο δημόσιο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει