Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών (Fed), Μπέν Μπερνάκι, δήλωσε την Τετάρτη, ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει να ακολουθεί την ίδια χαλαρή νομισματική πολιτική, προς το παρόν.

Όπως είπε ο Μπερνάκι, σε συνέδριο που οργανώθηκε από το Εθνικό Γραφείο Οικονομικών Ερευνών, ο πληθωρισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και η αμερικανική κεντρική τράπεζα, δεν θα αυξήσει αυτόματα τα επιτόκια, όταν το ποσοστό ανεργίας πλήττει το 6,5% του ενεργού εργατικού δυναμικού της χώρας.

Σύμφωνα με τον αμερικανό κεντρικό τραπεζίτη, η διατήρηση της υπάρχουσας οικονομικής πολιτικής, από την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι «απαραίτητη για το άμεσο μέλλον».

Ο Μπερνάνκι είπε επίσης ότι η αγορά κατοικίας, είναι ένα φωτεινό σημείο στην τοπική οικονομία, και πρόσθεσε, ότι η Fed είναι «σχετικά αισιόδοξη» για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.