Την απευθείας ροή κεφαλαίων από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης προς τις ελληνικές τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίησή τους, εισηγείται ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Τιερί Ρεπεντέν, ο οποίος εμφανίζεται αισιόδοξος ότι το δυσκολότερο στάδιο της κρίσης βρίσκεται ήδη στο παρελθόν.

«Πολλά θα ήταν ευκολότερα, αν η διάσωση του ευρώ ήταν ήδη σε θέση να ανακεφαλαιοποιήσει απευθείας τις ελληνικές τράπεζες», δηλώνει ο κ. Ρεπεντέν σε συνέντευξή του στην γερμανική οικονομική εφημερίδα «Der Handelsblatt» και επισημαίνει ότι κάτι τέτοιο θα διευκόλυνε την πρόσβαση της Ελλάδας στις χρηματοοικονομικές αγορές.

Ο ίδιος πάντως δεν ανησυχεί για το ενδεχόμενο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα να βυθίσουν και πάλι την Ευρωζώνη στην κρίση. «Τα χειρότερα της κρίσης είναι πλέον πίσω μας. Το κοινό νόμισμα δεν κινδυνεύει πια» τονίζει.

Ερωτώμενος σχετικώς με τις ευρωεκλογές του 2014, ο κ. Ρεπεντέν διευκρινίζει ότι δεν είναι ακόμη βέβαιο ότι οι Γάλλοι σοσιαλιστές θα υποστηρίξουν τον Γερμανό σοσιαλδημοκράτη πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αφήνει δε κάθε ενδεχόμενο ανοιχτό, ενώ επισημαίνει ότι θα πρέπει να εξετασθεί το θέμα μετά τις εκλογές στη Γερμανία.