Η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα της Γερμανίας (Μπούντεσμπανκ) αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας για εφέτος και το επόμενο έτος, ενώ έδειξε εμπιστοσύνη ότι η Ευρωζώνη έχει περάσει τον πάτο της ύφεσης.

Η Μπούντεσμπανκ προβλέπει ότι η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας θα είναι 0,3% φέτος και 1,5% το 2014 έναντι 0,4% και 1,9%, αντίστοιχα, που προέβλεπε τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Πολλά θα εξαρτηθούν από το αν θα σταθεροποιηθεί η οικονομική κατάσταση στις χώρες της Ευρωζώνης που βρίσκονται σε κρίση και αν σε αυτές θα πάρουν σταδιακά το πάνω χέρι οι επεκτατικές δυνάμεις. Η συνέχιση της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας είναι εξ ίσου σημαντική προϋπόθεση στις προβλέψεις που κάναμε », δήλωσε ο πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ Γενς Βάιντμαν.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας, ωστόσο, οι εξαγωγές της χώρας αυξήθηκαν 1,9% τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάρτιο, όταν είχαν αυξηθεί 0,5%.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση των εξαγωγών από τον Μάιο του 2012 και πολύ υψηλότερη από την αύξηση 0,1% που προέβλεπαν οικονομολόγοι σε έρευνα του Bloomberg.

Η γερμανική οικονομία σημείωσε ρυθμό ανάπτυξης 0,1% στο πρώτο τρίμηνο του έτους.