Με τον γερμανό πρέσβη στην Ελλάδα Βόλφγκανκ Ντόλτ συναντήθηκαν ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος και μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου στα γραφεία του ΣΕΒ.

Στη συνάντηση, όπως ανακοινώθηκε, εξετάσθηκαν οι επιτυχίες και οι προκλήσεις του προγράμματος σταθεροποίησης και οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, ενώ έγινε απολογισμός της συνεργασίας των δύο χωρών στον επενδυτικό τομέα και των δυνατοτήτων που διαγράφονται στο άμεσο μέλλον.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, υπογράμμισε ότι ο δρόμος εξόδου από την κρίση περνά από την εντατικότερη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και προϋποθέτει πολιτική ομαλότητα και κοινωνική ειρήνη και πρόσθεσε ότι η εφαρμογή πολιτικών μονοδιάστατης λιτότητας ενθαρρύνουν και την πολιτική αστάθεια και την κοινωνική ανασφάλεια.

Ο ΣΕΒ παρουσίασε επίσης τις πρωτοβουλίες και δράσεις του στους τομείς της χρηματοδότησης, της φορολογικής αναμόρφωσης, του κοινωνικού διαλόγου, της ενέργειας, της έρευνας και καινοτομίας, της αναβάθμισης του ανθρώπινου δυναμικού και του αναπτυξιακού σχεδίου της χώρας.