Επιστολή στον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη με την οποία του ζητά «να μην ασκεί πίεση» στο διοικητή της κεντρικής τράπεζας της χώρας Πανίκο Δημητριάδη, ο οποίος δέχεται πολλές κατηγορίες, έστειλε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

«Υπάρχει μια επιστολή με την οποία ζητείται να γίνει σεβαστή η ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας της Κύπρου και να μην ασκείται πίεση» στο διοικητή της τον Πανίκο Δημητριάδη», σύμφωνα με πηγή που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η ΕΚΤ δεν έκανε από την πλευρά της κανένα σχόλιο.

Ο Πανίκος Δημητριάδης βρίσκεται στο κέντρο μιας θύελλας μετά την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος της χώρας, η οποία κατέστησε απαραίτητα ένα σχέδιο διεθνούς αρωγής με δρακόντειους όρους και την πτώχευση της Λαϊκής Τράπεζας, της δεύτερης μεγαλύτερης της χώρας.

Μια επιτροπή δεοντολογίας του κυπριακού κοινοβουλίου αποφάσισε την Τετάρτη πως θα ερευνήσει τον απολογισμό του κ. Δημητριάδη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, το Μάιο του 2012, για να καθορίσει αν έδρασε σε βάρος του γενικού συμφέροντος μη προειδοποιώντας εγκαίρως για την κατάρρευση της Λαϊκής, αναφέρει η εφημερίδα Financial Times.

Δείτε εδώ όλες τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο με συνεχή ενημέρωση από το newsbeast.gr