Συμφωνία συνεργασίας υπεγράφη σήμερα ανάμεσα στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ), την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα και την Τ Bank (πρώην Aspis Bank).

Η συμφωνία στοχεύει στην υλοποίηση του προγράμματος «Πράσινη Ενέργεια στην Κρήτη» και αφορά στη χορήγηση κοινοπρακτικών δανείων σε επενδυτές για την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων.

Η συμφωνία υπεγράφη στην Αθήνα από τον πρόεδρο του ΤΤ και της Τ Bank, Κλέωνα Παπαδόπουλο, τον πρόεδρο της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, Γιάννη Λεμπιδάκη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τ Bank, Γιώργο Χαντζηνικολάου.

Η συνεργασία έχει ως σκοπό τη χρηματοδότηση της κατασκευής άνω των 200 φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 80 kW που θα επιλεγούν από ένα σύνολο 1200 που έχουν αδειοδοτηθεί στην Κρήτη.

Η επιλογή των πάρκων θα εξασφαλίζει τόσο την οικονομική όσο και την κατασκευαστική επάρκεια των επενδύσεων. Το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης μπορεί να ανέλθει μέχρι τα 50 εκατ. ευρώ, σε χρονικό ορίζοντα 6 μηνών.

Η συνεργασία του Ομίλου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα έρχεται σε συνέχεια της συνεργασίας της Παγκρήτιας Τράπεζας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, μέσω της οποίας διοχετεύθηκαν από το 2007, κεφάλαια ύψους 75 εκ. ευρώ στην Κρήτη, για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων υποδομής και για επενδύσεις στις ΜμΕ.