Τι προβλέπει τροπολογία για τη ρύθμιση οφειλών των φαρμακευτικών εταιρειών

Ξανθός: Ρυθμίζουμε ότι αυτή η οφειλή δεν θα παραμείνει παραγεγραμμένη


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
18:30
14/05/2019
Τι προβλέπει τροπολογία για τη ρύθμιση οφειλών των φαρμακευτικών εταιρειών
2
loading

Την τροπολογία με την οποία υποχρεούνται οι φαρμακευτικές εταιρείες να καταβάλλουν προς τα ασφαλιστικά ταμεία το οφειλόμενο ποσό των 241 εκατ. ευρώ από το «ριμπέιτ» για την τριετία 2006, 2007 και 2008, εισηγήθηκε στην Ολομέλεια ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Ο κ. Ξανθός είπε πως από τους ελέγχους του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης διαπιστώθηκε ότι δεν καταβλήθηκε για τη συγκεκριμένη τριετία από τις φαρμακευτικές εταιρείες στους ασφαλιστικούς οργανισμούς το ποσοστό του 4% επί των εισπράξεων που είχαν από τα ασφαλιστικά ταμεία το ΙΚΑ και τον ΟΠΑΔ οι φαρμακευτικές εταιρείες.

Όπως εξήγησε ο κ. Ξανθός, αυτό το οποίο ρυθμίζεται σήμερα είναι ότι ο ΕΟΠΠΥ έχει τη δυνατότητα να καταλογίσει σε κάθε εταιρεία το οφειλόμενο ποσό και στη συνέχεια να τον συμψηφίσει, στο πλαίσιο μάλιστα της ρύθμισης των 120 δόσεων, με τρέχουσες υποχρεώσεις. «Με αυτό τον τρόπο ρυθμίζουμε ότι αυτή η οφειλή δεν θα παραμείνει παραγεγραμμένη, προστατεύεται το δημόσιο συμφέρον και εξασφαλίζεται η εισπραξιμότητα», είπε ο κ. Ξανθός.

«Η αλήθεια είναι ότι την περίοδο που δεν υπήρχαν μέτρα λιτότητας οι φαρμακευτικές δεν κατέβαλλαν τα οφειλόμενα ποσά. Αυτό είναι ένα σήμα ότι ήταν διάτρητο το σύστημα διαχείρισης του δημόσιου χρήματος εκείνη την περίοδο», τόνισε ο κ. Ξανθός.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar οι πολακηδες διπλασιασαν τα μη συνταγογραφουμενα φαρμακα εδω και ενα μηνα….δωρα στις φαρμακοβιομηχανιες….

    αυτοι ειστε και σεις.....απατεωνες..ολα τα βαρη στο λαο...που??στο κεφαλαιο ?που το κοναψατε στα σπιτια σας????δωρα στην ελιτ...κοκαλη...σαββιδη...κοντομηνα..καλογριτσα....λες και τα εχουν αναγκη?????μειωσατε το φορο στα καζινο>???ειστε καλα?????

  2. avatar Ήταν κάτι σχετικό με τα διπλά

    βιβλία του Κ.Πολάκη.Το ίδιο διάτρητο ήταν και το δικό του σύστημα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει