Την ελπίδα να υπάρξει «ουσιαστική πρόοδος» με τους Κινέζους διαπραγματευτές στους επόμενους δύο γύρους εμπορικών συνομιλιών εξέφρασε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, καθώς οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου αναζητούν τρόπους για να τερματιστεί ο μεταξύ τους εμπορικός πόλεμος.

Ο Μνούτσιν και ο Αμερικανός αντιπρόσωπος για το εμπόριο (USTR) Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ βρίσκονται στο Πεκίνο αυτή την εβδομάδα για νεότερες διαπραγματεύσεις, που θα μπορούσαν να είναι η τελευταία πράξη των συνομιλιών. Ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Λιου Χε θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον για έναν ακόμα γύρο συνομιλιών που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Έχουμε μια συνάντηση εδώ, και τότε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και η ομάδα θα επιστρέψουν στην Ουάσινγκτον και ελπίζουμε να σημειώσουμε σημαντική πρόοδο σε αυτές τις δύο συναντήσεις» δήλωσε ο Μνούτσιν σε δημοσιογράφους σε ξενοδοχείο του Πεκίνου.

Το Πεκίνο και η Ουάσινγκτον έχουν κάνει λόγο για πρόοδο σε θέματα όπως η πνευματική ιδιοκτησία και η αναγκαστική μεταφορά τεχνολογίας προκειμένου να βοηθήσουν να τερματιστεί η μεταξύ τους εμπορική διαμάχη. «Δεν πρόκειται να σχολιάσω συγκεκριμένα θέματα των συνομιλιών» δήλωσε ο Μνούτσιν σήμερα. «Είναι αρκετά εκτεταμένα όπως ήδη πει. Έχουμε κάνει πολλή πρόοδο. Ανυπομονούμε για τις συναντήσεις εδώ».