Πτωτικές πιέσεις δέχονται οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης, καθώς οι μισθωτές χώρων γραφείων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη προχωρούν σε αναζήτηση φθηνότερων επιλογών μετεγκατάστασης, καθώς και σε επαναδιαπραγμάτευση των υφιστάμενων μισθώσεων, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Eurobank Property Services.

Το υποτονικό κλίμα της κτηματαγοράς αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τη δημιουργία νέων αναπτύξεων, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις είτε ματαιώνονται είτε αναβάλλονται, μέχρι την εμφάνιση σημείων ανάπτυξης της οικονομίας.

Στην Αθήνα, τα μισθώματα για τις κύριες αγορές του κέντρου κυμαίνονται από 19-23 ευρώ/τ.μ., κατά μήκος της Λ. Κηφισίας διαμορφώνονται στα 17-19 ευρώ/τ.μ. για νεόδμητα ακίνητα και στα 14-18 ευρώ/τ.μ. για παλαιότερα ακίνητα και στη Λ. Συγγρού οι τιμές κυμαίνονται από 14-17 ευρώ/τ.μ. για νεόδμητα ακίνητα και από 11-14 ευρώ/τ.μ. για ακίνητα παλαιότητας.

Στη Θεσσαλονίκη, τα μισθώματα για την περιοχή του κέντρου και της Καλαμαριάς διαμορφώνονται στα 8-10 ευρώ/τ.μ., κατά περίπτωση, ενώ τα ίδια επίπεδα μισθωμάτων για ακίνητα σύγχρονων προδιαγραφών τύπου Α παρουσιάζονται και στις λοιπές περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Στα ίδια επίπεδα κινείται και η οδός 26ης Οκτωβρίου, στη δυτική πλευρά της πόλης.